Efter vedvarende trafikgener og naboklager har Region Hovedstadens Akutberedskab bedt Copenhagen Medical om at lukke drive-in sporet i Bella Centeret. Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

På den baggrund har Copenhagen Medical besluttet at lukke hele deres hurtigteststed i Bella Centeret, og i stedet se på helt nye lokationer til teststedet.

Foto ABW

Hurtigteststedet i Bella Centeret lukker søndag den 16. maj kl. 16. I mellemtiden skal der hurtigst muligt etableres et nyt teststed på Amager. Samtidigt foregår også et arbejde med at finde flere lokationer til nye teststeder I København, da behovet for test stadig er stigende.

“Vi har i Store Bededagsferien forsøgsvis omlagt trafikken til drive-in i Ørestaden, men må erkende, at det ikke var tilstrækkeligt og stadig volder trafikale udfordringer til gene for naboerne. Så det lukker vi. Jeg håber, at naboerne er forstående overfor, at vi lige skal give leverandøren tid til at komme på plads på nye lokationer. For der er stadig stor brug for testkapaciteten”, siger Kirstine Vestergård Nielsen, vicedirektør i Akutberedskabet.

“Vi har været glade for at kunne tilbyde borgerne løsningen i Bella Center med bl.a. drive-in og døgnåbent, men vi respekterer selvfølgelig regionens beslutning og er nu på udkig efter alternativer”, siger Jeppe Handwerk, direktør i Copenhagen Medical.

Københavnerne skal ikke bekymre sig om færre testtilbud efter den 16. maj, Akutberedskabet er i samarbejde med Københavns Kommune ved at undersøge, hvor i København der kan oprettes nye teststeder. Samtidig ser man på, om der alternativt kan etableres et nyt regionalt drive-in sted.