Hotel Ottilia vinder publikumsprisen ved Københavns Kommunes årlige og traditionsrige bygningspræmiering. Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelse.

Vinderen af årets publikumspris i København er netop fundet. Hele april har københavnerne kunnet stemme på nogle af Hovedstadens smukkeste og mest innovative bygge- og byrumsprojekter. Afstemningen om dette års publikumspris er netop slut, stemmerne er talt op, og årets vinder af publikumsprisen er fundet.

Med omdannelsen af to bevaringsværdige industribygninger til Hotel Ottilia har bygningernes historie, kvaliteter og karakter fået nyt liv, der ikke var muligt ved at bygge nyt. ”Først og fremmest et stort tillykke til Hotel Ottilia. Med hotellet er der skabt et unikt møde mellem historie, dansk design og kultur til gavn for både københavnerne og byens besøgende. Det glæder mig,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

For tredje år i træk har københavnerne kunnet stemme online på deres favorit til at vinde publikumsprisen blandt de i alt otte nominerede bygge- og byrumsprojekter til årets bygningspræmiering. Byens rum er for alle, og publikumsprisen giver københavnerne mulighed for at hylde deres favorit blandt de smukke og nytænkende bygge- og byrumsprojekter, som de mener særligt bidrager til byens rum.

Udover Hotel Ottilia, der modtager årets publikumspris, præmierer Københavns Kommune disse fire projekter til årets bygningspræmiering:
CPH Village
Klarahus Produktionskøkken
Grøndalsvængets Skole
Elefanthuset

Fakta.

  • Siden 1903 har Københavns Kommune kåret byens smukkeste bygninger, og i 2018 blev publikumsprisen uddelt for første gang. Her løb Axel Towers med publikumsprisen, i 2019 var det Amaryllis Hus, og i 2020 vinder Hotel Ottilia.
  • De nominerede byggerier til årets publikumspris var: Upcycle Studios, CPH Village, Christiansborg Områdesikring, Klarahus Produktionskøkken, Grøndalsvænget Skole, Elefanthuset, Hotel Ottilia samt Skt. Kjelds Plads og Bryggervangen.
  • Afstemningen løb fra den 1. april til og med den 27. april 2020. I alt er afgivet 2.755 stemmer til årets publikumspris, hvoraf vinderprojektet Hotel Ottilia fik 667 stemmer.
  • Du kan lære mere om vinderprojekterne her: kk.dk/bygningspraemiering.
  • De præmierede ved årets bygningspræmiering er: CPH Village, Klarahus Produktionskøkken, Grøndalsvængets Skole og Elefanthuset

I præmieringen er der lagt vægt på, at byggeriet tager udgangspunkt i lokalområdets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet og bymiljø.