Der er godt nyt til HOFORs bygaskunder. Prisen på bygas bliver sænket 1. marts på grund af de faldende priser på naturgas og biogas. Det gælder alle bygaskunder – både erhvervskunder og private kunder.

Foto ABW

Markedspriserne på naturgas og biogas steg voldsomt sidste år, og det betød, at HOFOR i efteråret blev nødt til at sætte prisen på bygas op. Nu er det muligt at sænke prisen igen.

“Priserne har både bevæget sig op og ned siden efteråret, men de seneste måneder er prisen heldigvis gået mest ned, og lige nu er indkøbsprisen på biogas og naturgas markant lavere end i begyndelsen af oktober. Derfor kan vi sætte prisen ned, og det er jeg rigtig glad for. Vi ved, at det har været en hård tid for vores kunder,” siger konstitueret direktør for Energi i HOFOR, Gorm Elikofer.

Alle kundegrupper skal betale mindre
Hvis du i dit private køkken har et gaskomfur, har du sandsynligvis valgt at betale et fast beløb for din bygas – Fastpris. Hele 95 pct. af de private kunder har denne løsning, og det årlige forbrug er typisk meget lavt. Fastpris bliver lidt billigere, da prisen bliver sænket med 50 kr. til 1.050 kr. Det svarer til en reduktion på 4,5 pct.

Hvis du har bygas og betaler efter, hvor meget du bruger – det gælder primært for erhvervskunder – falder prisen for bygassen med 32 pct. Lige nu er prisen for en m3 bygas 15,56 kr., og pr. 1. marts falder denne pris til 10,56 kr. Det kan altså få stor betydning for de kunder, som har et stort forbrug.

Fastpris fortsat billigst for privatkunder
Det er fortsat billigere for de privatkunder, som bruger bygas til madlavning, at benytte sig af Fastpris. Kunder, der i øjeblikket betaler efter Målt Forbrug, sparer minimum 50 kr. om året ved at skifte til den faste pris, og dertil kommer udgifterne til det faktiske gasforbrug, som kunder på Fastpris ikke har.

“Derfor vil jeg klart anbefale de sidste få private kunder, der betaler efter forbrug, at skifte,” siger Gorm Elikofer, der understreger, at det er hurtigt klaret: “Hvis du sætter vand over til pasta, kan du nå at skifte til Fastpris, inden det koger,” siger han.

Selvom bygassen er blevet billigere, skal man ikke bare bruge løs. HOFOR opfordrer derfor fortsat sine kunder til at spare på gasforbruget og holde øje med priserne og øvrige informationer og nyheder på hofor.dk/energikrise og hofor.dk.

100 pct. CO2-neutral i 2025
HOFOR leverer bygas til næsten 300.000 københavnere. I dag indeholder bygassen mere end 60 pct. CO2-neutral gas, fordi vi udnytter lokal biogas. Det er planen, at bygassen i 2025 skal være helt CO2-neutral – da den til den tid udelukkende vil være baseret på biogas fra københavnernes eget spildevand. Indbyggerne i hovedstaden bliver populært sagt selvforsynende med CO2-neutral bygas.

Fakta om prisstigningen på bygas

  • For en typisk mindre restaurant/grill reduceres udgiften fra ca. 11.000 kr. om året til ca. 7.000 kr. om året.
  • Større restauranter kan se frem til en gennemsnitlig reduktion i prisen fra ca. 165.000 kr. om året til i gennemsnit 105.000 kr. om året.
  • For en privatkunde på Fastpris falder prisen fra 1.100 kr. til 1.050 kr. om året, inkl. afgifter og moms.
  • For en privatkunde på Målt Forbrug med et gennemsnitligt forbrug medfører prisreduktionen, at udgiften til bygas falder fra ca. 1.800 kr. om året til ca. 1.575 kr. om året, inkl. abonnement, afgifter og moms.
  • For en kunde, der bruger gas til opvarmning, vil udgiften gennemsnitligt falde fra ca. 24.900 kr. til ca. 18.000 kr. om året, inkl. abonnement, afgifter og moms.
  • Endelig viser HOFORs beregninger, at et typisk fællesvaskeri i en boligforening vil opleve et fald i udgiften fra ca. 21.750 kr. til ca. 15.900 kr. om året, inkl. abonnement, afgifter og moms.

For erhvervskunderne er beløbene angivet uden abonnement, afgifter og moms.

Kilde HOFOR.