Miljøstyrelsen tilbagekalder et hjemmelavet hånddesinfektionsprodukt fra firmaet SSphere Production. Det oplyses i en pressemeddelse.

Pressefoto: Miljøstyrelsen

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion har den 19. maj 2020 påbudt virksomheden SSphere Production straks at tilbagekalde det hjemmelavede hånddesinfektionsprodukt ”Håndsprit”, bl.a. markedsført via billigthåndsprit.dk, Gul & Gratis og Facebook fra forhandlere og brugere.

”SSphere Production har markedsført et hjemmelavet hånddesinfektionsprodukt uden dokumentation for indhold, korrekt mærkning, registrering i Produkt Registeret, eller sikring af, at aktivstoffet kommer fra en registreret leverandør. Derved har virksomheden fortaget vildledende markedsføring”, siger Kim Holm Boesen, kontorchef, Miljøstyrelsen.

Det betyder, at SSphere Production skal udsende et tilbagekaldelsesbrev til evt. forhandlere og brugere, som har købt produkterne inden for det sidste år fra påbuds datoen, og efter udløbet af fristen for at efterkomme påbuddet (to hverdage), inden tre hverdage fremsende dokumentation til Kemikalieinspektionen, for at påbuddet er efterkommet.

Påbuddene er givet i henhold til kemikalielovens § 48, stk. 2, nr. 3.