Den 24. november 2021 er der premiere på forestillingen ”Nattens Ende” på Glyptoteket. Forestillingen er skabt særligt til Festsalen, hvor du lukkes ind i en scenografi, der skaber en unik scene for kun 50 tilskuere ad gangen.

GUD ER EN KVINDE! Det hørte skuespiller Lotte Andersen i et radioprogram, hvor en urgammel tekst sagde, at Gud er en kvinde; en voldsom og modsætningsfuld naturkraft. Det kastede Lotte Andersen ned i et kaninhul af antikke myter, som vrimler med glemte gudinder. Inspireret af disse gudinder og af hyldestsange og ofringer til dem, fik Lotte Andersen idéen til teaterstykket Nattens Ende.

Nattens Ende bliver nu til virkelighed i samarbejde mellem Glyptoteket og Sort/Hvid. Ud af Lotte Andersens oprindelige idé skaber instruktør Anja Behrens, dramatiker Alexandra Moltke Johansen og hele seks skuespillere, blandt andre Lotte Andersen selv, et akustisk korværk specifikt til Glyptoteket. Værket er komponeret af Kirstine Fogh Vindelev og Anna Brønsted. Den særlige scenografi er designet af Laura Rasmussen.

I Festsalens unikke akustik og omgivet af antikkens mystik inviteres du til den første gudstjeneste i denne kraftfulde gudindedom. Stykket varer 1 time 15 min. uden pause.

Læs mere om forestillingen og spilletider her.

Foto: ABW