Dansk Erhverv finder det yderst glædeligt, at test-kravet for indrejsende til Danmark nu sløjfes. Det vil gøre en stor positiv forskel for turismen.

Fra 1. februar skal man ikke længere testes ved indrejse til Danmark, hvis enten er fuldt vaccineret eller er tidligere smittet. Noget som Dansk Erhverv har efterlyst i et stykke tid.

Foto: ABW

”Testkravet har været en hæmsko for turismen særligt i København, der jo har været hårdt ramt som følge af coronakrisen. Hoteller og andre virksomheder i oplevelsesøkonomien ser stadig langt efter de internationale gæster, der er altafgørende for en rentabel forretning. Indtil nu har det været sådan, at skulle en tysker eller italiener for eksempel flyve til København, så skulle vedkommende selv før afrejse have lavet og betalt en test, som kan koste dyrt. Nu ryger testkravet fra på tirsdag, og det er en rigtig god nyhed,” siger Lars Ramme Nielsen.

Lav test for indrejsende fra lande med bekymrende varianter
Lars Ramme Nielsen tilføjer, at Dansk Erhverv som et snarligt næste skridt gerne ser en model, hvor man udelukkende vil have test fra personer, der kommer fra lande med en bekymrende corona-variant.

”De fleste indrejsende vil jo komme fra lande, hvor omikron-varianten er dominerende. Det må man sige, at den også er i Danmark, hvor mange, mange er blevet smittet gennem de seneste par uger. En restriktion skal jo give mening i form af, at den skal stoppe udbredelsen af smitte, derfor vil det give mening, at det snarlige næste skridt bliver, at vi går over til udelukkende at ønske test fra personer, der kommer fra lande med bekymrende varianter,” siger Lars Ramme Nielsen.

Kilde.