Det er netop meldt ud, at kravet om isolation for tredje led ved Delta-smitte nu bliver droppet. Fornuftig og god beslutning, lyder det fra Dansk Erhverv.

Foto Jesper Thode Larsen, Dit Vesterbro

Flere tusind danskere har været i karantæne, fordi de har været tredje led i forhold til en person, der er smittet med Delta-varianten. Det har flere, blandt andet Dansk Erhverv, fundet for skrap en forholdsregel forhold til den smittesituation, som Danmark står i lige nu.

”Det var i forvejen ikke ned ad bakke med kraftig medvind i ryggen at drive virksomhed, hvis man for eksempel driver en restaurant eller et hotel. Derfor har flere af vores medlemmer rakt ud til os i forhold til isolationskravet for tredje led. I en servicesektor, der i forvejen er udfordret af mangel på hænder, har der været ganske mange, der måtte blive hjemme på grund af den her karantænemodel. Tredje led-modellen har også medført aflysninger. Derfor er det både fornuftigt og rigtigt, at kravet om isolation nu bliver skiftet ud med test for tredje led,” siger Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

Indenfor den seneste uge er godt 8.800 personer og deres nære kontakter blevet bedt om at gå i isolation på grund af tilknytning til knap 400 smittede med Delta-varianten.

Læs pressemeddelelsen her.