Gå i H.C. Ørsteds fodspor til byvandring i København

I 2020 fejrer Danmark 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen – og Golden Days er med. Igennem efteråret arrangerer Golden Days og Bloom en række byvandringer om H.C. Ørsteds liv og store opdagelser. Byvandringerne er en del af det landsdækkende formidlingsinitiativ HCØ2020, der gennem en lang række aktiviteter markerer både elektromagnetismens, naturvidenskabens, teknologiens og nysgerrighedens betydning for vores samfund.

Golden Days bidrager til fejringen med en række byvandringer i København samt et kort over H.C. Ørsteds Danmark, så det nu er muligt at følge i videnskabsmandens fodspor.

“Verden og menneskeånden er frembragt efter samme love. Var vor fornufts love ikke i naturen, ville vi forgæves stræbe efter at indtvinge dem deri; var naturens love ikke i vor fornuft, ville vi ikke fatte dem”.

H.C. Ørsted i ‘Ånden i Naturen’, foto: Golden Days

Gå i fodsporene på H.C. Ørsted i København

I oktober og november kan du gå i H.C. Ørsteds fodspor gennem København i selskab med historiker og byvandrer Anders Fallentin. Med sin opdagelse af elektromagnetismen gik H.C. Ørsted fra at være en dygtig professor i fysik ved Københavns Universitet til at blive verdenskendt for en af de helt afgørende opdagelser i fysikken. Historien om apotekersønnen H.C. Ørsteds rejse fra Rudkøbing til verdensstjernestatus bugter sig gennem Indre By i guldalderens København forbi Københavns Universitet og Elers Kollegium, hvor Ørsted både boede, forskede og omgikkes med koryfæer som forfatterne Jens Baggesen og H.C. Andersen til Assistens Kirkegård, hvor han i 1851 blev stedt til hvile.
Køb billetter til byvandringerne her.

Nyt kort viser vej til H.C. Ørsteds København 

På kort.hco2020.dk finder du et interaktivt kort, der guider dig gennem H.C. Ørsteds København – fra Elers Kollegium, hvor Ørsted delte dobbeltværelse med sin bror, til Assistens Kirkegård, hvor han i 1851 blev stedt til hvile. Med kortet som guide kan du selv gå på opdagelse i det København, som H.C. Ørsted boede, studerede og gjorde sine opdagelser i.
Trykte guides med kort kan afhentes hos Golden Days Sekretariat, Nørregade 6, KBH. K.