Donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal betyder, at Stadsarkivet kan etablere en skoletjeneste. Københavns Stadsarkiv får nu sin helt egen skoletjeneste.

Foto ABW

Det er muligt takket været en millionbevilling fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal. Fonden har givet Københavns Stadsarkiv en donation på 1.045.650 kroner.

Og historieformidling og historieforståelse er vigtigt, mener Københavns kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å):

”Jo før man introduceres til vores fælles historie, jo bedre kendskab får man til vores rødder. Derfor glæder det mig meget, at mange børn i hovedstaden nu kan få glæde af den kommende skoletjeneste ved Københavns Stadsarkiv. Arkivet rummer en skatkiste af historier og er med til at bidrage til vores fælles erindring,” siger hun.

I løbet af de kommende to år får 70 lærere og knap 2.000 elever – heraf en stor andel i København – mulighed for at udvikle og afprøve nye former for historieundervisning, hvor der skabes forbindelse mellem folkeskolen, arkivernes kildemateriale og lokalområdet.

Projektet starter i begyndelsen af skoleåret 2021-22.

Kilde.