Langt de fleste cafeer, supermarkeder og restauranter har styr på håndsprit, afstand og skiltning, viser en opgørelse fra Fødevarestyrelsens coronakontrol.

Foto: ABW

Siden november sidste år har Fødevarestyrelsen besøgt over 6700 restauranter, cafeer og dagligvarebutikker for at vejlede om corona-retningslinjerne og dermed minimere smittespredningen. En opgørelse fra kontrollerne viser, at to tredjedele af fødevarevirksomhederne har rigtigt godt styr på håndsprit, skiltning og afstand mellem gæsterne.

– Generelt er virksomhederne glade for vejledningen, og de har været gode til at følge reglerne, selvom det kan være svært, når retningslinjerne ændrer sig ofte. En tredjedel af de virksomheder, vi har besøgt, har ikke haft godt nok styr på reglerne, og det er særligt skiltningen med Sundhedsstyrelsens blå corona-plakater, der ikke har været i orden. Det har vi hjulpet virksomhederne med at få styr på, siger Vibeke Højbjerg, enhedschef i Fødevarestyrelsen.

Nogle fødevarevirksomheder har også forsømt at efterleve kravene til afstand mellem kunderne.
– Fødevarevirksomhederne har et stort ansvar for at minimere smittespredningen. Vi vil alle sammen gerne tilbage til en normal hverdag, og det har virksomhederne haft god forståelse for. Vi hjælper virksomhederne med at hjælpe forbrugerne, siger Vibeke Højbjerg, enhedschef i Fødevarestyrelsen.

Kontrol fortsætter
Kontrol- og vejledningsindsatsen om fødevarevirksomheders efterlevelse af corona-retningslinjerne har været en del af Fødevarestyrelsens kontrolbesøg hos restauranter, cafeer og dagligvarebutikker, og indsatsen fortsætter indtil sommer. Ud over Fødevarestyrelsen har også Sikkerhedsstyrelsen og Arbejdstilsynet kontrolleret og vejledt virksomheder om corona-retningslinjerne.