Københavns Politi har i dag anholdt fire personer, der mistænkes for bedrageri for knap 1,5 millioner kroner. Pengene skulle udbetales fra de offentlige Covid-19-hjælpepakker. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

To af de fire anholdte sidder allerede i fængslet i en anden sag, og det er via den efterforskning, at Særlig Efterforskning Øst (SEØ), der hører under Københavns Politi, fik mistanke om bedrageriet med Covid-19-hjælpepakkerne.

De anholdte mistænkes for via mindst to virksomheder at have søgt om lønkompensation for knap 1,5 millioner kroner for 26 medarbejdere. De to ansøgninger blev dog afvist af Erhvervsstyrelsen, da der bl.a. var indsat falske personnumre, og der blev derfor ikke udbetalt penge.

»Vi står med en sag, hvor de fire anholdte tilsyneladende har forsøgt at svindle med penge, som er tiltænkt virksomheder, der er økonomisk ramt af den nuværende Covid-19-situation. Vi ser med stor alvor på, at kriminelle forsøger at udnytte den sårbare situation, som hele samfundet befinder sig i i øjeblikket. Derfor er jeg også tilfreds med dagens anholdelser,« siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra SEØ.

I forbindelse med dagens anholdelser har politiet foretaget ransagninger på flere adresser. Blandt andet på en af de anholdtes arbejdsplads, hvor den pågældende er ansat som revisor. Efterforskningen peger dog på, at bedrageriet er sket i den anholdtes fritid og dermed uafhængigt af vedkommendes ansættelsessted. Blandt de anholdte er også to personer med relation til rockermiljøet.

De anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag den 30. september i Retten i Glostrup. Politiet vil begære lukkede døre.