Den 11. marts løber prisfesten Den Gyldne Termostat af stablen. Her hylder HOFOR de ildsjæle, der har sparet en masse energi ved hjælp af intelligent energistyring.

Den gyldne termostat: billede: HOFOR

Filmverdenen har deres Oscar og energiverdenen har Den Gyldne Termostat. Onsdag den 11. marts afsløres det, hvem der løber med det gyldne trofæ. Prisuddelingen byder også på oplæg om fremtidens bygninger og sparing med HOFORs energirådgivere.

“Vi har alle et ansvar for at være bevidste energiforbrugere, og med Den Gyldne Termostat hylder vi alle dem, der gør en kæmpe indsats for at optimere energiforbruget. I vores forsyningsområde har vi et hav af ildsjæle, der alle går det ekstra skridt for at udnytte varmeressourcerne til fulde blandt andet ved at benytte sig af intelligent energistyring. De ildsjæle hylder vi til prisuddelingen Den Gyldne Termostat”, fortæller sektionsleder i HOFOR Emil Ziyanak.

Energiske ildsjæle

Rundt om i varmekældrene og i driftsbygningerne er der driftspersonel, der har sat sig for at gøre en forskel. En forskel, der kan mærkes både på pengepungen, men i lige så høj grad på det samlede C02-aftryk. Blandt andet ved at benytte intelligent energistyring har de sikret en optimering af forbrug, og besparelser er kommet i hus. Vigtige indsatser, som markeres til Den Gyldne Termostat.

Stærkt felt til den gyldne pris

I år har feltet af kandidater talt tæt på 500, hvoraf tre er blevet nomineret til årets gyldne pris. Fælles for de tre kandidater er, at de alle har sikret sig store besparelser på varme og forbrug. De tre nominerede har alle arbejdet målrettet med intelligent energikontrol.

De nominerede er:

Jan Petersen, elektriker DSB Vedligehold, Strandvænget 22, Kbh. Ø

Nomineret for sin ihærdige indsats for at sikre, at alle systemerne kører optimalt og for en møjsommelig gennemgang af samtlige energiposter hos DSB Vedligehold. En arbejdsindsats, der har nedsat det samlede energiforbrug markant for DSBs anlæg på Østerbro, så ressourcerne udnyttes i endnu bedre grad end tidligere.

Mads Thøger Veddinge, varmester i AABs afd. 34, Emdrupvej 43, Kbh. Ø

Nomineret for sit store arbejde for at holde en sikker balance mellem foreningens energiforbrug og komfort, hvor der stadig tages hensyn til den enkelte beboers behov. Mads Thøger Veddinge navigerer sikkert med et nyt system i en ældre forening, hvor energioptimeringen har gjort en forskel på flere parametre.

Kurt Hansen, elektriker på KEA, Prinsesse Charlottes Gade 38, Kbh. N.

Nominereret for sin årvågne indsats for at skabe en balanceret indsats på energibesparelser, indeklima og komfort i de enkelte klasselokaler til gavn for både elever og personale på skolen. Har sikret KEA markante besparelser på skolens energikonto, og har formået at inkorporere nye energivenlige tiltag i en ældre bygning.

Godt selskab til prisuddelingen

Til årets prisfest vil tidligere nominerede og vindere være at finde på tilskuerrækkerne, ligesom HOFORs energirådgivere vil være til stede og give input til optimering af varmeforbruget. Herudover er der oplæg om fremtidens bygninger med ingeniør Micki Aaen, som har flere års erfaring med rådgivning om at bygge bæredygtigt. Micki Aaen vil blandt andet fortælle om, hvordan driftfolkets rolle bliver i fremtidens byer og bygninger.

Om Den Gyldne Termostat

Den Gyldne Termostat er indstiftet af HOFOR. Prisoverrækkelsen afholdes en gang årligt, og det er sjette år i træk, at prisen uddeles. Vinderen findes i samarbejde med Københavns Kommune og Bygningsstyrelsen. Selve prisen er sponsoreret af Danfoss. I år afholdes prisfesten i Carlsberg Byens Dipylonsal i Valby.

Læs mere om Den Gyldne Termostat og gratis tilmelding: www.hofor.dk/dgt

For yderligere information skriv til: kommunikation@hofor.dk

Praktisk information:

Hvad: Den Gyldne Termostat
Hvornår: Onsdag den 11. marts 2020
Tid: Kl. 12-14
Hvor: Dipylonsalen i Carlsberg Byen, Valby Langgade 1, 2500 Valby

Gratis tilmelding: www.hofor.dk/dgt