I sidste uge modtog Dit Vesterbro et billede fra Nikolai Troest, af maleriet på skulpturen på hjørnet af Viktoriagade & Abel Cathrines Gade. Der er en god historie bag. 

Foto: Nikolai Troest

Nikolai skrev til billedet: TROEST maleriet på hjertet malede jeg for nogle år siden. Selve skulpturen/hjertet stod til at blive renset ned for gammelt maling, hvilket kortvarigt gav mig en sjælen muligheden for at kunne udsmykke det inden det skulle højtrykrenses. Jeg bor selv i gaden, hvor jeg også har mit atelier i mange år og havde i mange år gået rundt med et ønske om at få muligheden for en dag at lave et maleri på hjertet. Maleriet på hjertet bar titlen: “is someone getting the best of you”

Det skal lige nævnes, at det ikke er mig som har lavet selve hjertet, da hjertet blev lavet for mange år siden af en kunstner, som også bor i gaden, han hedder Finn Christiansens og værket er fra 1989.

For øvrige TROEST værker udstiller jeg iøvrigt nye malerier i NP27 – 11.maj-28 juni – på Nikolaj Plads 27 kld, Kbh K – hverdage 12-15.

Vil du vide mere, så kan du se mere her.