De skrappe britiske indrejserestriktioner betyder, at det ikke er muligt for almindelige danske turister at rejse til London for at se landsholdet spille semifinale onsdag den 7. juli 2021.

Foto ABW

De britiske indrejserestriktioner betyder, at der er krav om 10 dages karantæne for indrejsende også selvom man er vaccineret, og fodboldfans med en EM-billet til en fodboldkamp der spilles indenfor karantæneperioden kan blive afvist ved grænsen. Danskere bosiddende i Storbritannien vil dog have mulighed for at købe billet og se kampen på Wembley. Der bor omkring 30.000 danskere i Storbritannien.

Ikke-nødvendige rejser til Storbritannien frarådes

Det meste af Storbritannien er orange i Udenrigsministeriets rejsevejledninger, hvilket betyder, at ikke-nødvendige rejser frarådes pga. høj risiko for smitte med coronavirus. Dette gælder dog ikke for færdigvaccinerede og tidligere smittede med fast bopæl i Danmark samt deres medrejsende børn under 18 år. Tre regioner i det nordlige England og Skotland er røde, hvor alle rejser således frarådes og der gælder skærpede rejserestriktioner.

Omfattende krav til test og isolation for danskere ved indrejse til Storbritannien

Rejsende til Storbritannien skal udfylde en registreringsformular online med info om kontaktoplysninger, opholdsadresse og andre informationer om rejsen. Den kan udfyldes fra 48 timer før ankomst og skal fremvises i forbindelse med ombordstigning på fly, færge eller tog til Storbritannien.

Før afrejse og i forbindelse med registreringen skal rejsende bestille og betale for en PCR-test taget to dage efter ankomst og otte dage efter ankomst imens man er i isolation. Du kan finde testudbydere på denne hjemmeside. Rejsende skal endvidere kunne præsentere en negativ COVID-19 test, som er foretaget højest 72 timer forud for afgang. Hvis man ikke kan fremvise en negativ test, kan det medføre en bøde på GBP 500. Indrejsende til England skal i 10 dages selvisolation, som regnes fra dagen efter indrejse. Rejsende vil efter minimum fem dages selvisolation kunne købe en privat test, hvis potentielle negative resultat vil kunne fritage for yderligere karantæne (læs mere om hvordan du kan bryde din karantæne på denne side). Find mere information om testkrav på den britiske regerings hjemmeside.

Selvom du er færdigvaccineret, er du ikke undtaget indrejserestriktioner ved indrejse til Storbritannien. Det danske coronapas anerkendes ikke som dokumentation for COVID-19 vaccination.

De britiske myndigheder oplyser, at fodboldfans der ankommer til Storbritannien for at se Danmarks semifinale og ikke påtænker at opfylde kravet om karantæne inden kampen, vil blive nægtet indrejse til Storbritannien og således kan blive afvist ved grænsen. Hvis ikke dette efterleves, kan der være et bødekrav på GBP 10.000 og billetten vil blive annulleret. Fodboldfans fra Tyskland, Tjekkiet og Kroatien har været i samme situation, hvor det således ikke har været muligt at indrejse.

Den røde risikovurdering gælder for fire regioner af Storbritannien

Grundet den betydelige risiko for at blive smittet med bekymringsvarianten Delta er hele Skotland og tre regioner i England røde. Det gælder North East, North West (bl.a. Manchester og Liverpool), Yorkshire and the Humber. Siden lørdag den 3. juli kl. 16 har Udenrigsministeriet frarådet alle rejser til disse regioner.

Borgere, som har behov for yderligere information om udrejse og rejsevejledningerne, opfordres til at kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på bbb@um.dk eller +45 33921112.Hvis du rejser med fly til Danmark fra en lufthavn, der ligger i de nævnte områder, skal du forud for ombordstigning have en negativ PCR-test, som maksimalt må være 72 timer gammel på afrejsetidspunktet. Når du ankommer til Danmark skal du testes i lufthaven og gå i isolation i 10 dage. Det gælder både vaccinerede og ikke-vaccinerede. Tidligere smittede skal ikke vise test ved flyet eller testes i lufthavnen, men skal gå i isolation i 10 dage.

Nyttige links

Du kan læse mere om de britiske rejserestriktioner på den danske ambassades hjemmeside

Her er adgang til Udenrigsministeriets rejsevejledning for Storbritannien.

Du kan læse mere om kravene til test og isolation ved indrejse til Danmark her.

Information om smittesituationen i EU og Schengenlandene kan findes på https://coronasmitte.dk/smittesituationeuropa

For yderligere oplysninger om billetsalg mv. henvises til www.dbu.dk

Har du yderligere spørgsmål?

– Borgere, som har behov for yderligere information om udrejse og rejsevejledningerne, opfordres til at kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på bbb@um.dk eller +45 33921112.

Læs pressemeddelelsen her.