Nye tal viser, at antallet af lommetyverier fordobles i Distortion-dagene. Især kvinder er lette ofre, advarer forsikringsselskab. Telefoner, solbriller og dyre tasker. Rigtig mange unge mennesker har oplevet, hvordan dyre ejendele forsvinder, når der danses derudaf i festligt lag. Og til Distortion har lommetyvene desværre gode vilkår, viser nye tal fra forsikringsselskabet Alka.

Distortion løber i år fra den 29. maj til d. 2. juni og her er det altså en rigtig god ide at være ekstra opmærksom på, om nogen danser lidt for tæt på én:

“Når vi kigger på anmeldte tyverier i løbet af Distortion-dagene de sidste tre år er det meget tydeligt, at der sker voldsomt mange tyverier i de dage. Faktisk sker der i gennemsnit 51 pct. flere tyverier i Distortion-dagene sammenlignet med alle andre dage. Det er ret markant,” siger René Thinggård Jørgensen, der er Skadeschef i Alka.

Flere tyverier end på Roskilde Festival.

Alene hos Alka har vi de sidste tre år fået 335 tyverianmeldelser ind under Distortion, hvilket indikerer, at det samlede tilfælde af tyverier formodentlig er flere tusinde. Sammenligner man fx med det antal tyverier, vi ser på Roskilde Festival er der 24 pct. større risiko for at få rapset sin pung eller sine smykker til Distortion: “Alle kan møde op til Distortion. Du skal ikke investere i et indgangsarmbånd på samme måde som på festivalerne, og det tror vi måske kan være med til at forklare, hvorfor vi ser flere tyverier til Distortion,” siger René Thinggård Jørgensen.

Kvinder er lette ofre.

Når lommetyvene tager på rov går de ofte efter kvinder, som derfor bør være ekstra påpasselige. Ifølge Danmarks Statistik registrerede politiet 32.150 lomme-, taske- og tricktyverier i 2018, hvoraf omtrent to tredjedele var mod kvinder.

“Kvinder har ofte tasker med, som er lette at snuppe og tit indeholder flere værdigenstande. Derudover er kvinder mere tilbøjelige til at have dyre solbriller, smykker og andre accessoires på sig end mændene er, ” siger Rene Thinggård Jørgensen, Skadeschef i Alka. “Vi råder alle unge, både mænd og kvinder, der deltager ved festlige arrangementer som Distortion, at de placerer deres smartphone og pung, hvor de er svære at komme til. Og generelt, at de lader så mange værdigenstande som muligt blive hjemme, ” afslutter Rene Thinggård Jørgensen.

FAKTABOKS: Gode råd under Distortion

Lad de dyre accessoires blive hjemme. Designersolbriller, smykker og tasker frister tyvene.
Medbring så få kontanter som muligt, og brug helst betalingskort.
Dæk altid din pinkode, når du betaler med kort.
Undgå at lægge værdigenstande i baglommer og åbne bukse- eller jakkelommer. Brug en taske med lynlås, inderlommen i din jakke eller anden lomme, der kan lukkes.
Vær opmærksom på dine omgivelser og fremmede, som kommer “usædvanligt” tæt på.
Råb “stop tyven” for en sikkerheds skyld, hvis du er udsat for lommetyveri til Distortion. Nogle forsikringsselskaber dækker kun, hvis der er gjort anråb.

Kilde: Alka Forsiking. Læs her.