En ny kampagne sætter fokus på værdien af at arbejde med de mest udsatte københavnere og opfordrer til at søge job i den sociale hjemmepleje. ”Hver dag er forskellig. Hver dag gør vi en forskel”. Sådan lyder budskabet på de plakater, der i denne fylder Københavns gader.

Socialforvaltningen i Københavns Kommune står bag kampagnen, der skal få flere københavnere til at søge et job, der gør en forskel for udsatte københavnere. Nærmere bestemt i den sociale hjemmepleje, der hjælper mennesker under 65, som lever med et handicap, et misbrug, er kronikere eller er udfordret psykisk.

“I den sociale hjemmepleje kan man virkelig tale om at have et job, hvor man gør en forskel. Jeg er så imponeret over, hvor gode medarbejderne i den sociale hjemmepleje er til at skabe en nærværende og omsorgsfuld kontakt til nogle af de mest sårbare og udsatte københavnere,” siger socialborgmester i København, Mia Nyegaard (R).

Den sociale hjemmepleje oplever ligesom resten af landet, at der er mangel på social- og sundhedsfagligt personale, og man har brug for både SOSU-assistenter, -hjælpere og sygeplejersker.
“Vi håber, at kampagnen vil gøre folk opmærksomme på alle de gode og givende ting, som arbejdet i den sociale hjemmepleje indeholder. Opgaverne er spændende og varierede, og så hjælper man nogle af de mennesker, der har allermest brug for det, med at få hverdagen til at hænge sammen,” siger Mia Nyegaard.

Den sociale hjemmepleje er delt op geografisk i Center Syd, der dækker Amager, Christianshavn, Vesterbro og Valby, og Center Nord, der dækker områderne Nørrebro, Bispebjerg, Vanløse, Østerbro og Indre By. På hjemmesiden www.kk.dk/socialjob kan man finde en liste med ledige stillinger og læse mere om den sociale hjemmepleje.

Læs pressemeddelsen her og få flere oplysninger.