Det er meget positivt, at regeringen nu melder ud, at man er klar til at lave særlov om ukrainere, der søger ophold i Danmark, mener Dansk Erhverv. Danske virksomheder er klar til at tage imod de ukrainere, som ønsker at arbejde. I første omgang handler det dog om at tage bedst muligt imod de flygtende ukrainere.

Torsdag mødes EU-landene for at diskutere, hvordan EU skal tage imod og hjælpe flygtninge fra den russiske invasion af Ukraine. På den baggrund har udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye netop meldt ud, at han fredag vil fremlægge regeringens forslag til, hvordan Danmark bedst byder de flygtende ukrainere velkomne, herunder i forhold til at komme ud på arbejdsmarkedet.

”Det er en rigtig god nyhed, som vi glæder os over i Dansk Erhverv. Der er mange af vores medlemmer, som vil være klar med et arbejde til en ukrainsk flygtning. Men først og fremmest handler det dog om, at vi som land på bedste vis skal tage imod de ukrainske flygtninge. Vi skal huske på, at de netop er flygtet fra krig og kaos. Men selvfølgelig er erhvervslivet også her klar til at tage ansvar,” siger Peter Halkjær, arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv.

Kilde. 

Foto: ABW