I Cassio og Incis undervisning, har de fokus på god energi, forståelse, god komunikation, leg, sikkerhed, venskab og disciplin. I den første del af capoeira undervisning, lærer man lidt om capoeiraens historie og Ginga hvor kroppen bevæger sig frem og tilbage i rytme. Ginga er en af de vigtigste ting i capoeira.

Efterfølgende lærer man Eskiva og spark. Eskiva betyder at, man ændrer kropstilling, eller flytter sig i forhold til bevægelser, dette hele tiden i rytme og uden berøring. Efter et par gange sættes Ginga og Eskiva

Pressefoto: Cassio og Inci

sammen så lærer man, at bevæge sig rundt med det som man har lært i små sekvenser til rytme og musik.

Ved afslutning af hver træning, laver I noget, som hedder roda, hvor man laver en cirkel, 2 mennesker spiller med hinanden og prøver, at øve alle de ting som de har trænet i capoeira undervisningen. Capoeira er et fælles navn for brasiliensk kampdans, der oprindeligt stammer fra Mende -folket i Vestafrika og senere blev importeret via slavehandelen til Brasilien , hvor den blev tilrettet og blandet til det, der i dag kendes som capoeira. Capoeira er mest af alt en blanding af kamp,dans og leg,rytmer, sang og er en social sport. Der læres musik som bruges til capoeira, brasiliensk kultur, sprog og der arbejdes med relationer og venskab.

For børn underviser de med forskellige typer af leg, hvor børnene ikke føler sig presset. Der skal være plads til sjov og hygge i undervisning. Som voksen lærer man, at spille på instrumenter, synge på forskellige toner, akrobatik og meget mere.

Vil du vide mere, så læs mere på hjemmesiden her. Det er måske lige noget for dig.