Keramikværkstedet hos Vesterbro Bibliotek og Kulturhus har fået fordoblet sin kapacitet, og er nu Københavns største af sin slags.

Arbejdet med ler og keramik er populært som aldrig før. Hele 2.000 mennesker står på venteliste til keramikværkstedet hos Vesterbro Bibliotek og Kulturhus.

Foto Louise Mchenry

Keramikværkstedet er nu åbnet i ny, udvidet version. En udvidelse som kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) har set frem til: ”Keramik er blevet et kæmpe tilløbsstykke, og det forstår jeg virkelig godt. Derfor slår vi dørene op for byens største keramikværksted, så endnu flere kan prøve kræfter med ler, uanset alder eller niveau. Keramik kan nemlig noget helt særligt,” siger hun og fortsætter:

”I en tid, hvor vi ofte hamrer løs på tastaturet eller stirrer os blinde på enten den ene eller den anden skærm, er det befriende og nærmest meditativt at arbejde hænderne ind i noget så fedtet og formbart som ler. Den slags frirum er gode for os som mennesker. Og så tror jeg også, at mange er trætte af det hovedløse forbrug og køb-og-smid-kulturen.”

Keramikværkstedet på Vesterbro har i øjeblikket 500 faste brugere.

Fakta.
I forbindelse med overførselssagen 2019 blev der afsat 1 mio. kroner til udvidelse af keramikværkstedet hos Vesterbro Bibliotek og Kulturhus.
Udvidelsen af værkstedet gik i gang i maj 2019 og står nu færdigt.
Keramikværkværkstedet er vokset fra 200 m2 til 380 m2.
Værkstedet har pt 500 brugere. Det forventes, at der inden jul vil være 700 brugere.
Trods udvidelsen og optimering af værkstedet er der pt 2.000 mennesker på venteliste, som ønsker at blive brugere af værkstedet.
Værkstedet er åbent for brugere hele døgnet rundt.

Læs pressemeddelsen her for flere oplysninger.