Dette indhold er sponsoreret

Er din gamle bil brudt sammen? Eller går du bare og drømmer om en bil, der kan lidt mere, end den du har nu? Når du står og skal have fat i en ny bil, kan det være en jungle at finde ud af, hvad den rigtige løsning er. Skal du købe brugt, nyt eller bare lease? Der er forskellige fordele og ulemper ved de respektive løsninger, og den løsning der passer til din nabo eller svoger, passer måske ikke til dig. Det er derfor smart at sætte sig ind i de forskellige muligheder, så du bedre kan tage det rigtige valg for dig. Læs videre og bliv klogere på, hvorvidt du skal købe brugt, nyt eller lease din fremtidige bil.

Brugt bil
Køber du din nye bil brugt, kan du som udgangspunkt spare nogle penge. Det er dog væsentligt at være opmærksom på, om bilen har nogle skader eller mangler, som kan medføre at bilen skal repareres i den nærmeste fremtid. Det er jo ikke til meget nytte, at have sparet en slat penge på en brugt bil, hvis du efterfølgende skal bruge de penge du har sparet, på at reparere selvsamme bil. Der er mange ting, som du skal være opmærksom på, når du køber brugt. Planlægger du at købe bilen privat, kan det være svært at føle sig helt sikker. Mangler du overblik og sikkerhed, kan du tjekke NEMbilhandel ud. Her får du gode råd og hjælp til at købe din nye brugte bil privat, så du kan føle dig helt sikker i din handel. Det kan sagtens lade sig gøre at gøre en god handel, og finde en skøn bil til gode penge, som du kan have i mange år.

Ny bil

Duften af ny bil er helt speciel. Det er helt sikkert en fed oplevelse at få en splinterny bil med hjem. Ved at købe din nye bil fra ny, kan du være sikker på, at der ikke er blevet fusket med kilometertal eller synsrapporter. Der går længere tid inden du skal sørge for udskiftning af eksempelvis dæk eller kobling, og du har selv total kontrol over bilens vedligeholdelse fra start. Når du køber bil fra ny, får du også nyvognsgaranti, hvilket betyder, at du i en række år, kun skal betale for serviceomkostninger. Til gengæld kan din nye bil hurtigt miste meget værdi, og du kan altså ende ud med en større afskrivning, hvis du engang vil sælge eller bytte den ud.

Leasing
Når du leaser en bil, lejer du den i bund og grund i en begrænset periode. Fordelene ved at lease din nye bil er blandt andet, at du kender til dine udgifter på forhånd. Dog kan du risikere at stå med en ekstraregning, hvis du har kørt flere kilometer end aftalt, eller hvis du har lavet en skade på bilen. Ved leasing har du også mulighed for at skifte din bil ud noget oftere, og du har altså derfor mulighed for at prøve flere forskellige biler, end du normalt ville, hvis du vælger at købe. Ydermere står leasingselskabet for både service og garanti på den leasede bil, og du skal dermed ikke tænke på de økonomiske omkostninger der kunne være i forbindelse med dette. Til gengæld får du ingen penge retur, når du er færdig med leasingperioden. Du betaler altså et engangsbeløb, som du ikke umiddelbart ser igen. Du skal også være opmærksom på, at kontrakter for leasingbiler har en vis opsigelsesperiode, så hvis dit kørselsbehov pludseligt ændrer sig, kan du ikke bare sådan stoppe leasingen, uden at miste hele det beløb du har betalt fra start.

Dit valg
Valget mellem brugt, ny eller leaset bil afhænger fuldt og fast af dit kørselsbehov og din økonomi. Det er derfor en god idé at få et overblik over din økonomi, så du kan tage den rigtige beslutning. Find ud af hvor meget du har råd til at smide i engangsbeløb, og hvor meget du har mulighed for at bruge på bilens faste udgifter i dit månedlige budget. Det nytter ikke noget at kaste dig ud i leasing, hvis det ikke passer til din økonomi. Afklar også hvad dit kørselsbehov egentlig er. Det er meget nemmere at finde ud af hvad du skal vælge, når du ved hvad dit behov er.

Valget mellem brugt, ny eller leaset bil afhænger fuldt og fast af dit kørselsbehov og din økonomi. Foto: ABW