Borgbjergsvej har gennem det seneste halve år gennemgået en forandring. Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Foto: ABW

Baggrunden er et lokalt ønske om at få skabt en levende strøggade i stedet for en støjende gennemfartsvej domineret af forurenende bilister. Og med den lokale områdefornyelse som platform har Teknik- og Miljøforvaltningen sammen med beboerrepræsentanter og repræsentanter fra erhvervslivet samt lokaludvalg m.fl. udviklet et projekt, som styrker både det lokale handelsliv og gadens identitet. Og samtidig er der skabt flere mødesteder og plantet flere træer. Nu står projektet færdigt, og teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) er godt tilfreds med løsningen:

– Ved at reducere vejens bredde er hastigheden på Borgbjergsvej bragt ned, så det bliver mere attraktivt at tage ophold på bænke og ved serveringssteder, og samtidig er fortovet udvidet flere steder, så der også er bedre plads til vareudstillinger og udeservering. Dermed inviterer Borgbjergsvej både til at handle lokalt, men også til at bruge gaden til at mødes i, og det kan være med til at øge interessen for de lokale butikker. Og med et markant grønnere udtryk synes jeg samlet set, at Borgbjergsvej nu er blevet en endnu mere attraktiv strøggade for både lokale og udefrakommende, siger Ninna Hedeager Olsen.

Samlet set er det blevet til 23 nyplantede træer, og samtidig har Teknik- og Miljøforvaltningen forbedret vækstbetingelserne for de eksisterende træer i gaden. Seks nye københavnerbænke er kommet til, og derudover er der opsat specialdesignede bænke på hjørnet ved Böff Burgerbar og Startup Guide samt foran Bagerdygtigt.

I forbindelse med fejringen af det færdige resultat byder flere af gadens butikker på lidt at drikke og spise samt musik til at skabe god stemning, mens du tager en tur rundt på Borbjergsvej.

Fakta om projektet på Borgbjergsvej

Kom til fejring lørdag d. 19. juni fra 12.00-14.00. 

Få en gratis kop kaffe, et glas limonade eller en burger ud fra først til mølle-princippet. Du kan også være heldig at få en fransk hotdog, en sandwich, en pizzaslice eller endda en cykellapning

Slå dig ned på en bænk eller andet sted i gaden og nyd udsigten til blomstrende træer. Tag en snak med din nabo eller butiksmedarbejderne.

De 23 nyplantede træer spreder sig over arterne koreansk røn, hæg/majtræ og paradisæbletræer.

I den lokale arbejdsgruppe har følgende været repræsenteret: to repræsentant fra AKB København, fem beboerrepræsentanter, fire repræsentanter fra foreningen Sydhavnens handler, to repræsentanter fra Områdefornyelsens Styregruppe samt to repræsentanter fra Kgs. Enghave Lokaludvalg.

Områdefornyelse Sydhavnen har udviklet projektet med involvering fra beboere og butikker og i tæt samarbejde med AKB København i løbet af 2019-20. Teknik- og Miljøforvaltningen har stået for anlæg.

Områdefornyelse Sydhavnen har udviklet projektet med involvering fra beboere og butikker og i tæt samarbejde med AKB København i løbet af 2019-20. Teknik- og Miljøforvaltningen har stået for anlæg.