Flexaltan skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om varme sommerdage:

Firmaet Flexaltan tilbyder at give kunderne økonomisk erstatning, hvis sommeren ikke bliver helt så varm som normalt

Nu kan du få en garanti for, at den danske sommer bliver varm. Det kunne lyde som ny joke i retning af medvind på alle cykelstier. Men den er god nok.

Varme sommersage, foto: Flexaltan

Firmaet Flexaltan, der er blandt Danmarks førende producenter af altaner og terrasser, tilbyder nemlig alle kunder en helt ny garantiordning, hvor de ganske enkelt får en økonomisk erstatning, såfremt sommeren ikke skulle blive helt så varm som normalt.

– Brugsværdien af en altan eller terrasse afhænger i høj grad af, hvor godt vejret bliver. Og det skal afspejles i prisen, fortæller direktør Michael Bruus Jensen fra Flexaltan.

Garantiordningen bygger på de officielle definitioner, statistikker og opgørelser af sommerdage fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). En sommerdag er ifølge DMI en dag, hvor temperaturen et sted i Danmark når op på 25 grader eller derover. Siden 1970 har der i gennemsnit været 10 sommerdage om året. Det varmeste år var 2018 med hele 71 sommerdage, mens bundrekorden blev sat i 1974 med blot en enkelt sommerdag.

Helt konkret går Flexaltans nye garantiordning ud på, at såfremt sommeren ifølge DMI får færre sommerdage end 12, som er gennemsnittet hen over de seneste 50 år plus to ekstra sommerdage, udbetaler Flexaltan en check på 1 procent af den samlede købssum for hver “snydt” sommerdag. Hvis altså der hen over året eksempelvis kun har været fem sommerdage, udbetaler Flexaltan en check på 7 procent af den regning, som husejeren har indbetalt. De vil sige, at hvis altanen eksempelvis har kostet 100.000 kroner, vil kunden modtage en check på 7.000 kroner. Garantiordningen gælder kun det første år og for ordrer aftalt inden uge 30.

Flexaltan har adresse i Højslev ved Skive og er en moderne smedevirksomhed med over 20 års erfaring i design, projektering, produktion og montage af altaner og terrasser. Sortimentet spænder lige fra fleksible modulopbyggede standardløsninger til eksklusive skræddersyede specialløsninger og omfatter også tilhørende overdækninger og glaslukninger. Flexaltan leverer og monterer i hele landet til både private husejere, byggefirmaer, boligforeninger og ejerforeninger, og alle produkterne er CE-mærkede og opfylder kravene i dansk lovgivning – herunder Bygningsreglementets krav.