For 23. gang kårer Berlingske Byens Bedste – lige fra morgenmad til arkitektur og labre vinbarer – og Cityringen fører dig direkte til mange af de nominerede. Se bare her, hvor meget du faktisk kan nå på én dag.

Foto ABW

Morgenmad // Et Cetera
Første stop er Skjolds Plads på Nørrebro, hvor du finder én af de nominerede til Byens Bedste Morgenmad: Et Cetera. Glemt alt om croissanter og kardemommesnurrer, for det lille koreansk-inspirerede spisested har en af byens mest interessante og anderledes morgenmadsmenuer.

Prøv for eksempel deres pandekage med forårsløg, vesterhavsost og chiliolie eller deres Strawberry Daifuku, en matcha mochi med rød bønnepasta og friske jordbær. Et Cetera har åbent onsdag-lørdag fra kl. 8 (9).

Arkitektur / Kaktus Towers
12 minutter fra Skjolds Plads stopper Metroen på Enghave Plads, hvor du kan slentre ned til Dybbøls Bro og nyde udsigten over Kaktustårnene, der er nomineret til Byens Bedste Arkitektur – selvom de har medført meget debat, siden de stod færdige.

De to tårne er tegnet af BIG og stikker i den grad ud i horisontlinjen og er bestemt også et besøg værd. Der er åbent hus hver torsdag og søndag.

Smørrebrød // Bjørnekælderen
Kører du 1 minut i den modsatte retning, venter der dig en spektakulær frokostoplevelse. Stå af på Frederiksberg Allé, hvor du finder Bjørnekælderen, der er nomineret til Byens Bedste Smørrebrød.

De delikate og innovative smørrebrød sætter fut i dine smagsløg med smagsvarianter som ål og trøffel, tatar og hindbær samt rullepølse og edamame-bønner. Det perfekte mix af klassisk dansk smørrebrød og små input fra udlandet.

Kaffebar // April Coffee
Efter en skøn frokost kan du nyde 11 minutters pause, mens Metroen suser under byen og rammer Kongens Nytorv. Her skal du af, for i Pilestræde ligger April Coffee, der er nomineret til Byens Bedste Kaffebar.

Og her er en kop kaffe ikke bare en kop kaffe, men måske det nærmeste, du kommer en Michelin-oplevelse på en kaffebar. De serverer fx en kop filterkaffe til 150 kroner, men har også mere prisvenlige varianter, der bestemt også vil glæde dit kaffehjerte.

Under åben himmel // B.93
Når du har fået dit koffeinkick, går turen videre med Metroen til Trianglen, hvor du kan udforske en af de nominerede til Byens Bedste Under åben himmel. For på Østerbro findes et helt særligt fællesskab: Folk fra nær og fjern mødes for at støtte fodboldholdet B.93, når de spiller på hjemmebanen på Østerbro Stadion.

Du behøver ikke at være dedikeret fodboldfan for at være med, for det handler lige så meget om sammenhold, stemning, naturvin og gourmetpølse.

Vinbar // Paradiso
Slut dagen af på Nørrebro, hvor den startede. Efter blot 9 minutter på Cityringen kan du stå af på Nørrebros Runddel og smutte ned af Nørrebrogade til Paradiso, der er nomineret til Byens Bedste Vinbar.

Her vanker der lækre italienske vine til særdeles rimelige priser i de skønneste pastelfarvede omgivelser. Blev du ikke helt mæt på stadion, kan du gå på opdagelse i deres menukort med ost, charcuteri og små velsmagende retter.

Læs mere her.

Vil du have mere inspiration til gode oplevelser? Se alle de 75 nominerede til Byens Bedste 2024.