Mandag morgen blev aftalen om kommunens budget for 2025 præsenteret. Vesterbro Lokaludvalg har nærlæst aftalen for punkter med betydning for Vesterbro.

PR-foto Vesterbro Lokaludvalg

De skriver således i deres pressemeddelelse: 

Ud over de større bydækkende initiativer, der i år særligt dækker parkering og skoleområdet, har vi kigget aftalen efter for, hvilke budgetposter der konkret er målrettet Vesterbro. På Vesterbro kan vi med aftalen se frem til følgende:

Kødbyen
Der afsættes midler til en analyse af mulighederne for fremtidigt ejerskab af Kødbyen, som skal vurdere fordele og ulemper ved forskellige ejerskabsløsninger, herunder delvist kommunalt ejerskab, frasalg, fondsløsning og etablering af et andelsselskab med begrænset ansvar

Det er målet at analysen skal præsenteres inden forhandlingerne om Overførselssagen 2024-2025

Kommunal medfinansiering af udvidet stitunnel fra Jernbanebyen til Enghavevej
For at sikre den nødvendige tilgængelighed fra Vesterbro til Jernbanebyen og skabe en sikker skolevej til den kommende skole i Jernbanebyen, afsættes der midler til restfinansiering af udvidelsen af stitunnelen fra Jernbanebyen til Enghavevej.

Forbindelse til Jernbanebyen fra Ingerslevsgade
For at fremme mobiliteten i byen afsættes der midler til en foranalyse af en forbindelse mellem Jernbanebyen og Ingerslevgade på Vesterbro. Analysen forventes færdig i 2027.

Sikker By / social indsats på Vesterbro Bibliotek
De sidste to år har man på Vestebro bibliotek haft en forsøgsordning med en socialfaglig medarbejder tilknyttet biblioteket i Lyrskovgade. Forsøgsperioden har vist gode erfaringer med øget tryghed for besøgende af biblioteket og personale. Der afsættes midler til at ordningen kan fortsætte frem til 2028.

Midlertidigt byrumsforsøg i Vesterbro Passage
Der afsættes midler til midlertidige byrumsforsøg i Vesterbro Passage i perioden 2025-2026. midlerne kan bruges på midlertidige anlæg og til videre projektering.

Driftsbevilling til stofindtagelsesrum for kvinder på Reden
For at skærme de socialt marginaliserede kvindelige stofbrugere i København, afsættes der midler til driften af et stofindtagelsesrum for kvinder i Reden København. Bevillingen gælder for 2025 og 2026.

Fremskudt behandling til udsatte på Indre Vesterbro
Der afsættes midler til at videreføre indsatser målrettet udsatte borger på Indre Vesterbro. Indsatserne er bl.a. organiseret i den tværsektorielle udsatteenhed og Hjemløseenhedens gadeplansindsats og skal nedbringe caseload og møde de udsatte borgere i deres hverdag.

En ny ungeindsats
For at opnå øget trivsel og få flere unge i job og uddannelse afsættes midler til at udvide den koordinerede ungeindsats med en ny uddannelses- og beskæftigelsesindsats målrettet unge i Valby, Vesterbro og Kongens Enghave.

Nyt byrum og cykelparkering ifm. ny stiforbindelse med perronadgang ved Tietgensbro
Der afsættes midler til en foranalyse af mulige byrum og cykelparkering i forbindelse med en ny stiforbindelse med perronadgang ved Tietgensbro.

Bredere cykelsti på Vigerslev Allé
For at øge trygheden og fremkommeligheden for cyklister er parterne enige om at afsætte midler til at udvide cykelstien på en strækning af Vigerslev Allé mellem Carlsberg-viadukten og Bohrsgade.

Deres input til kommunens budgetaftale for 2025
Inden forhandlingerne sendte vi vores input til budgetet til alle politikere på Rådhuset.

I brevet fremhævede vi følgende punkter som Need-to på Vesterbro

  • Forbindelse til Jernbanebyen fra Ingerslevsgade
  • Øget vedligehold af grønne arealer og toiletmulighed til Litauens Plads.
  • Trafiksikkerhed på Vesterfælledvej
  • En sikker cykelvej fra Dybbølsbro til Vesterbrogade
  • Bedre cykelrute på Halmtorvet
  • Træstubben overdrages til BUF og Københavns Skolehaver
  • Opgradering af pladsen til brugere af lommeparken på Enghave Plads
  • Gehør-projektet, Staldgade 24
  • Renovering af Basement

Budgetaftale 2025