Nu er det bare med at finde alle de gode ideer frem, så byen kan blomstre igen. Det siger Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der har skaffet en pulje på 10 millioner kroner til det trængte erhvervsliv i de netop overståede økonomiforhandlinger. Det oplyses i en pressemeddelelse Via Ritzau.

Foto: ABW

Nu genåbner de københavnske butikker, restauranter, barer og cafeer – og byens erhvervsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) har skaffet en hjælpende hånd. En pulje på 10 millioner kroner til at lave arrangementer, fester, kampagner og festivaler for.

“Pengene skal afbøde den helt ekstraordinære situation, som vores erhvervsliv befinder sig i lige nu. Puljen skal skabe vækst og få København til at blomstre. Vi trænger til at få sparket liv i byen igen, så nu er det bare med at finde alle de sjove og gode ideer frem, der kan glæde både københavnere og turister”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Stegt flæsk og moules frites, oktoberfest eller julemarked
De 10 millioner kroner i puljen kommer fra den såkaldte Overførselssag, hvor partierne bag sidste års budget i København fordeler 709 millioner kroner, som ikke er blevet brugt, til en række kommunale indsatser.

For Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard var det afgørende, at der blev sat penge af til aktiviteter, der kan hjælpe det trængte københavnske erhvervsliv på fode igen og vise, hvad byen kan tilbyde.

Mange restauranter, caféer, barer og detailhandlen har under coronaen fået halveret omsætningen, fordi de ad flere omgange har været tvunget til at lukke ned.

Samtidig har rejserestriktionerne forhindret turisterne i at overnatte på byens hoteller og bruge penge i København.

Med den nye pulje kan erhvervslivet nu søge om penge til at sætte nye aktiviteter i gang og rette op på tabet.

“Der er ingen grænser for fantasien. Man kunne forestille sig en madfestival under EM i fodbold, hvor kokke dyster i hvilket af de to lande, der spiller på en given dag, der har det bedste mad. Det kunne være Danmark-Belgien, hvor der vil være kamp mellem stegt flæsk og moules frites. Eller hvad med en oktoberfest på Rådhuspladsen? Eller et kæmpe julemarked på Østerbro? Det er bare med at sende de gode ideer ind, og så kigger vi på dem ifølge kriterierne”, siger beskæftigelses- og integrationsborgmesterCecilia Lonning-Skovgaard (V).

I første omgang afsættes der 10 mio. kr. i 2021 til formålet.

Men partierne bag Overførselssagen er indstillet på, at det til budgetforhandlingerne til september kan komme på tale at forlænge puljen i flere år med flere penge.